Akkerbouw

De akkerbouwer staat vandaag voor heel andere uitdagingen dan vroeger. De teelten evolueerden sterk in de afgelopen decennia en ook de risico’s zijn anders. Denk maar aan:

  • De klimaatverandering en de weerslag daarvan op de gewassen maar ook op de verplichtingen en restricties
  • De achteruitgang van de bodemkwaliteit en de bodemvruchtbaarheid
  • Nieuwe gewasziekten en plagen die de kop opsteken
  • Marktvolatiliteit en prijsschommelingen waarbij de prijs van onze teelten op de wereldmarkt bepaald wordt en door globale politiek beïnvloed wordt
  • Steeds strenger wordende wet- en regelgeving met betrekking tot gewasbeschermingsmiddelen, biodiversiteit, natuur, bemesting, klimaat en duurzaamheid, zowel regionaal als Europees opgelegd
  • Schaarste aan arbeidskrachten

 

Waar uitdagingen zijn, ontstaan innovaties en kansen. Luc Pauwels staat al decennia aan de zijde van de akkerbouwer. Ook ons bedrijf evolueerde sterk. Wat niet veranderde, is onze basis: sterk advies, intensieve begeleiding en innovatie. Als gevestigde waarde in de akkerbouw staan onze vertegenwoordigers naast hun klanten in het veld. Zij combineren hun ervaring met hun passie voor innovatie en nieuwe ontwikkelingen. Vraag gerust hun mening over de nieuwste zaadvarianten, de opkomst van biostimulanten of de werking van microgranulaten.

 

Luc Pauwels levert uit een gamma van meer dan 3.000 kwaliteitsproducten in gewasbescherming & ongediertebestrijding, zaaizaden, meststoffen, toebehoren en materialen, steeds onderbouwd en met advies.

 

 

Samen met u werken wij eraan om een maximaal rendement uit uw akkerbouwbedrijf te halen, met oog voor duurzaamheid en biodiversiteit.

Schrijf in voor de nieuwsbrief, contacteer ons voor de meest recente brochure of maak meteen een afspraak met één van onze vertegenwoordigers.

 

Vragen of meer info?

Contacteer ons voor deskundig advies!

Contacteer ons