Ons verhaal

Stap voor stap groeien en verder bouwen, dat doet de familie Pauwels al van bij de start in 1910. De groei en nieuwe ontwikkelingen kwamen er door verschillende samenwerkingen en overnames. Deze zorgden voor organische groei van het bedrijf zelf en van zijn activiteiten in diverse sectoren. De rode draad doorheen meer dan een halve eeuw Luc Pauwels, is niet voor niets ‘Let’s grow together’. Samen groeien met onze klanten, medewerkers, leveranciers en partners, dat zit in het DNA van ons bedrijf.

1910

Ons verhaal start in Assenede met Eduard Pauwels, die actief is in de aan- & verkoop van suikerbieten en bietenpulp. Zijn zoon Leon Pauwels volgt hem op en breidt de zaak verder uit met meststoffen.

1965

Samen met zijn echtgenote Erna De Sutter neemt Luc Pauwels de zaak en de activiteiten van zijn achterneef Leon over. Het productengamma wordt eerst uitgebreid met zaaigranen. In de jaren '70 komen daar ook sproeistoffen en folie bij.

1976

Luc en Erna nemen de graanopslagbedrijven Eekloosche Polders in Watervliet en Van De Velde Gebroeders in Boekhoute over. De activiteiten beslaan nu het volledige Meetjesland.

1991

Via een overname breidt Luc Pauwels zijn activiteiten uit richting Antwerpen en het Waasland.

1992

Met de komst van zoon Tino Pauwels is de opvolging in het familiebedrijf verzekerd. In 1998 komt ook zijn echtgenote, Lieve Goethals, erbij in het management team.

2000

In 2000 gaan Luc en Erna met pensioen. In datzelfde jaar neemt Luc Pauwels een depot in St-Blasius-Boekel over. Zo breidt het bedrijf zijn activiteitenregio uit naar de Vlaamse Ardennen.

2001

Luc Pauwels gaat een strategische samenwerking aan met CZAV. Om de stabiele handelsrelatie te beklinken, koopt CZAV 10% van de aandelen van Luc Pauwels.

Ook in dat jaar opent Depot Baert zijn deuren. Door de samenwerking met loonwerkbedrijf Baert in Stekene versterkt Luc Pauwels zijn positie in het Waasland. Landbouwers, tuinaanleggers en fruitboeren kunnen voortaan ook daar hun producten afhalen.

2002

Een belangrijke stap in de verdere groei en ontwikkeling van Luc Pauwels: het depot in Assenede centrum verhuist naar de Asseneedse KMO-zone en wordt fors uitgebreid. Dit was nodig om de logistieke activiteiten verder te professionaliseren en leveringen bij onze klanten op de locatie van hun keuze mogelijk te maken.

2005

Door een overname van een nieuw depot in Middelburg-Maldegem, kunnen landbouwers van de Knokse Polder nu ook granen leveren in hun regio. De nieuwe locatie biedt tevens mogelijkheid om meststoffen af te halen. 

2006

Het depot Eekloosche Polders ondergaat een grondige vernieuwing en een uitbreiding met een nieuwe graanloods en een droger.

2008

Door de sterke groei is er nood aan een tweede drooginstallatie in het depot Eekloosche Polders.

2009

De synergie die in 2001 tussen CZAV en Luc Pauwels ontstond, wordt in 2009 verder verdiept. CZAV verwerft 70% van de aandelen van Luc Pauwels. Samen groeien door kennisdeling is de basis voor een verdere groei op lange termijn.

2015

Luc Pauwels bestaat 50 jaar. Dat vieren we met een modern logo en een vernieuwde huisstijl. 'Let's grow together', wordt onze slagzin. Samen met onze klanten, medewerkers, leveranciers en partners groeien, daar gaan we voor!

2017

Door de overname van een bedrijf in Turnhout versterkt Luc Pauwels zijn positie aanzienlijk in het oostelijk deel van Vlaanderen en bouwt ze de expertise in de groensector, sportvelden en golfterreinen, verder uit. Leverservice binnen de 24 uur is nu ook in Groot-Antwerpen een feit.

2021

We zijn fier op ons medewerkers en investeren in hun ontwikkeling. In 2021 ronden we de kaap van 20 vertegenwoordigers. Daar klinken we op! Ondertussen groeit ons vertegenwoordigersteam verder.

2022

Zaaizaden en gewasbeschermingsmiddelen worden vanaf 2022 in Vlaams-Brabant en Limburg bedeeld vanuit het depot in Kortenaken. Heel Vlaanderen kan nu beroep doen op de snelle service en levering van Luc Pauwels.  

2023

Door acuut plaatsgebrek, dringt een nieuwe loods van 1.200m2 zich op in Assenede. We investeren tevens fors in de vestiging in Watervliet.

2024

In Watervliet nemen we twee nieuwe loodsen en een nieuwe mengvoederinstallatie in gebruik. We optimaliseren tevens het opzakken van meststoffen door opslag op een verwarmde vloer. 

Vragen of meer info?

Contacteer ons voor deskundig advies!

Contacteer ons